Bericht 21 mei 2012.

Vanaf maandag 21 mei berekent Tripcast de reistijd voor de ANWB routeplanner! Hierdoor kunt u vanaf nu bij de ANWB terecht voor gedetailleerde en up-to-date route-informatie én voor de meest nauwkeurige voorspelling van uw reistijd die binnen Nederland op het web verkrijgbaar is. Het Tripcast algoritme wordt hierdoor niet alleen het als best geteste, maar ook het meest gebruikte algoritme voor reistijdvoorspellingen binnen Nederland.

Om er zeker van te zijn dat onze programmatuur alle nieuwe gebruikers zal kunnen bedienen, hebben we onze algoritmes de laatste maanden drastisch versneld zonder overigens ook maar iets aan kwaliteit in te boeten. We hebben zelfs een extra optie toegevoegd: in de route beschrijving kunnen we nu tonen hoe onze reistijdverwachting is uitgesplitst over de verschillende onderdelen van de route. 

Deze werkzaamheden zijn mogelijk gemaakt met het prijzengeld dat Modelit ontving met het winnen van de hoofdprijs in de competitie reistijdverwachting 2011, georganiseerd door De Verkeersonderneming.

   

Noot: de Tripcast reistijdverwachting is tot ultimo 2012 op de ANWB routeplanner in gebruik geweest.