(18 juli 2008) De competitie reistijdverwachting is een vergelijkend onderzoek van reistijdplanners dat door het ministerie van Verkeer en Waterstaat is uitgeschreven om softwareleveranciers aan te sporen om routeplanners op de markt te brengen die de reistijd op een opgegeven route en tijdstip zo goed mogelijk voorspellen.

Het door Modelit ontwikkelde Tripcast algoritme is de winnaar van deze competitie omdat dit algoritme bijna 30% vaker dan de meest nabije concurrent de werkelijke reistijd als dichtste benadert.

Hoofdprijs

Tijdens de competitie zijn reistijdvoorspellingen van uiteenlopende ritten achteraf gecontroleerd door middel van het daadwerkelijk uitvoeren van de rit, met behulp van kentekencamera's, of door reconstructie van de reistijd op basis van waargenomen snelheden. De planner die de werkelijke reistijd het vaakst als dichtste benadert wint de competitie.

De prijs wordt pas uitgekeerd als de planner vaak door u wordt gebruikt. Elke keer dat u uw route en reistijd door ons laat berekenen helpt u niet alleen uzelf, maar ook ons. Hierdoor kunnen wij de dienst nog verder verbeteren en er voor zorgen dat u de planner ook in de toekomst kunt blijven gebruiken.